Siema, jako że jestem nowy () postanowiłem napisać poradnik jak wgrać texture packa HD do naszego kochaniuśkiego SwEeTa$$N33GooO00o(tak wiem, nie umiem "p0k3m0n0ff3g0") minecrafta no to więc tak:
Ściągamy program MC Patcher >>TUTAJ<<
Odpalamy go.
Domyślnie ścieżka do minecraft.jar jest ustawiona automatycznie, jeśli nie, ustaw ją!
Zaznaczamy "Texture Pack" po czym szukamy naszej paczki z teksturami w formacie .zip/.rar
klikamy "Patch" i czekamy chwilę.
TO WSZYSTKO !
Taka ciekawostka, od teraz gdy wgramy teksturki HD nie znika nam kompas ani zegarek więc jest spoko, myślę że pomogłem. W razie problemów zgłaszać się prosze w tym temacie siemka !
PS. Jeśli wyjdzie nowa wersja Minecrafta, ten programik nie będzie już działał, tak więc na bieżąco będę starał się, update'ować temat i zmienić link do najnowszej wersji programu , aha, czasem, jeśli już nie możecie sie doczekać najnowszej wersji programu a chcecie tekstury, w programie odznaczcie CUSTOM WATER i CUSTOM LAVA, Tesktury POWINNY wtedy zadziałać (nie muszą..) ale nie będzie podmienionej wody i lawy. Elo
*
Ostatnio edytowany przez RazoR (2010-11-29 19:35:04)
Ten sposób działa też na piracie, ale tak się nie da wgrać tekstur w HD tylko normalnie 16x16 o ile się nie mylę;] aha. i nie .rar tylko .zip BARDZO WAŻNE !
Ostatnio edytowany przez RazoR (2010-11-29 19:36:07)
Użytkownik
CIULE NIE UMIO
Ostatnio edytowany przez Mikioolczyk (kanapka) (2013-08-13 09:33:37)
masz wersje 1.2.3_04 ?
Aha właśnie, Mikioolczyk, mylisz się, twoim sposobem nie da sie wgrać HD ! Właśnie chciałem to wypróbować i wywaliło mi błąd jak chciałem ustawić teksturki HD .... rozdzielczość 1024x1024 ...